reede, detsember 28, 2012

Heli K lugemisaasta 2012

Ja ongi taaskord aeg teha kokkuvõte lugemisaastast 2012. Seekord said täiel määral läbitud järgmised teosed:
1. D. Nicholls "Üks päev"
2. H.-I. Michelson "Lehitsetud leheküljed"
3. N.D. Walsch "Uued ilmutused. Jutuajamised Jumalaga"
4. O. Wilde "Õnnelik prints"
5. E. Hemingway "Ja päike tõuseb"
6. M. Lender "Eleanor"
7. E. Hiiemäe, K.Kivisaar "Mõista ja toeta oma last"
8. R. Reinaus "Nahka kriipivad nädalad"
9. R. Reinaus "Vaevatud"
10. T. Niiberg "Õnneliku kodu ja pere saladus"
11. K. Murutar "Naisena sündinud 2. Kakskümmend aastat hiljem."
12. P. Bayard "Kuidas rääkida raamatutest, mida me pole lugenud"
13. Tema Pühadus Dalai -laama "Avali süda: kaastunne igapäevaelus"
14. V. Afanasjev "Minu Brüssel"

Keskmiselt veidi rohkem kui 1 raamat kuus. Kui arvestada, et poolikuks sai kirjutatud veel üks lasteraamat ning üks noorteromaan lõpetatud (konkursilegi saadetud), siis polegi seda ehk kõige vähem. Samuti tuli uuesti läbi lugeda oma peatselt ilmuv romaan "Homme on ka päev", et sellest toimetaja parandused tuvastada ning need siis heaks kiita. Ja kui veel juurde panna kõik lasteraamatud, mida õhtuti lastega süstemaatiliselt läbi töötame ... :)

Seekordne valik on täiesti seinast seina, kuid enamasti ikka konkreetsest vajadusest/huvist tulenev. Praeguseks hetkeks tunnen, et tahaks mõne lihtsa naistega läbi lugeda ja selle abil lõõgastuda.

Ja lugeda tahaks üldse rohkem... ja kirjutada ka... ning äkki eesootaval aastal meie elukorraldus seda ka lubab :)

Ma tegin väikest arvulist statistikat ka viimastel aastatel läbiloetud raamatutest (suured virnad poolikuid raamatuid siinkohal siis arvesse ei lähe):
2007a- 13 raamatut
2008a- 19 raamatut
2009a- 24 raamatut
2010a- 15 raamatut
2011a- 13 raamatut
2012a- 14 raamatut
Ehk siis lõppkokkuvõttes- tõusuteel! :) Kusjuures ma olen muudes valdkondades ka tähele pannud, et kolme lapse kõrvalt jõuan palju rohkem tehtud kui enne kahega ;)

V. Afanasjev "Minu Brüssel" (detsember)


253 lk
2011, Petrone Print OÜ

Lõpuks sai siis tutvust tehtud ka Minu-sarja raamatutega. Kunagi varem pakuti mulle, et nad võivad mulle Minu Taani raamatu saata, aga... siiani pole ma seda näinud.

Kuna kevadel sai IRL naistega Brüsselis käidud, siis täiesti loomulikult sai Minu-sarjast valitud "Minu Brüssel. Läbikukkunud euroametniku pihtimus."

Tükk aega mulle kohe üldse ei meeldinud- lihtsalt seetõttu, et see, milleks raamatu kätte võtsin, oli täiesti teine põhjus. Peale Europarlamendi ja Euroopa Komisjoni ruumide läbi ekskurseerimist ja ametnike ning poliitikutega kohtumist lootsin veel rohkem nende telgitaguste kohta teada saada. Tegelikult aga läks Afanasjev algselt kaasa "haagismehena" ehk hoopis tema abikaasa oli euroametnik ning ka hiljem töötas autor hoopis mingi assistendi kohal. Seega minu loodetud tagatubadest kaugel.

See-eest olid aga üles loetletud erinevad vaba aja veetmise võimalused ja muud igapäevast töövälist elu puudutavad võimalused. Nii et kui esimesest pettumusest üle sain, siis lugesin ikka huviga edasi... mitte küll vaimustunult, aga huviga!

Lõppkokkuvõttes sain siiski mingit kinnitust sellele, mida enda Brüsseli visiidil kogesin- PÄRIS elu on meil siin Eestis ikka väga-väga palju rohkem!

Minu-sarja raamatutega võin aga tulevikus veelgi tutvust teha!