kolmapäev, juuni 08, 2016

C. Hoover "Lootusetu" (juuni)

376 lk
2015, Pegasus

"Lootusetu" on taas raamat, mida käisin täitsa teadlikult raamatukogust otsimas. Kadunud oli. Tuli välja, et fantaasia riiulis on. Mul oli segadus- kirjeldusi lugedes ei olnud seal küll vampiiridest, vaimudest või tulevastest aegadest juttu. Lugema hakates ootasin siis, et millal kõik need üleloomulikud jõud sekkuvad. Poole peal sain aru, et ega enam vist ei sekkugi. Nii oligi- tegu on ikka täitsa tavalise realistliku teosega, kust kõik maavälised elukad puuduvad.

"Lootusetu" pole nii hea raamat, kui "Pärast", aga on siiski selline, millest võib vaimustuda. Algus tundus küll veidi ebaloomulik ja pingutatud- 17aastane Sky, kes seni on olnud koduõppel, läks gümnaasiumi viimases klassis kooli. Loomulikult sai ta juhuslikult kokku Dean Holderiga, kes kohe esimesel silmapilgul tundus hirmutav ja teistsugune. Loomulikult tuli välja, et selle taga on hoopis mingid muud põhjused ja valearusaamised... aga siis läks põnevaks.

Teos on mõnusalt kirjutatud. Lugemine läheb kiiresti, kuid samas pole liiga lihtsameelne. Julgen seda teost soovitada neile, kellele meeldis "Pärast" ja ka minu "Ütlemata sõnad". Usun, et meeldib.