laupäev, oktoober 24, 2020

L. Roomets ,,Üks väike valge sulg" (oktoober III)

 200 lk 

2020, Tänapäev

See oli küll nüüd üks tummine suutäis. Ei midagi liigset ja samas kõik ja rohkemgi, mida ootad. 

Tegemist on Lille Roometsa teise raamatuga. Tunnistan ausalt, mul on esimene raamat lugemata, kuna seal oli tagakaanel kirjas, et teemaks on ema hukkumine, mida tüdruk hakkab lahendama ja see kõlas kriminaalselt. Krimi aga ei ole minu lugemislaual tihe külaline. Praegu küll tundub, et tegelikult tahan ikka esimese raamatu ka ära lugeda. 

,,Üks väike valge sulg" on eraldiseisvalt loetav. Ilmselt mõnedki asjad saaksid veelgi selgemaks, kui lugeda ka esimest raamatut ,,Üks väike valge tuvi", aga kui ei teaks, et kusagil on veel mingi eellugu, siis on ,,Üks väike valge sulg" täiesti terviklik lugu.

Mulle nii meeldib, kuidas Lille kirjutab. Peatükid on lühikesed ja tõesti, midagi üleliigset ei ole. Samas on öeldud kõik, mida vaja. Aga seda siis heietamata. Lugejat pole ülekoormatud, aga õhku ei jää ka vastuseta küsimusi. 

Hoolimata keerulisest minevikust, on peategelane Kerttily mõnusalt iseseisev. Depressioon ja ilmselt ka leinamine on teemad, mis tema käitumist mõjutavad. Kriitilises olukorras on ta 16-aastasele vastavalt eksinud... ja samas oskab ka tegutseda. Ehk et väga eluline. 

Seekord ma kaanelt seda välja ei lugenud, aga sündmused kiskusid siin ka kriminaalseks. Aga sedagi kuidagi loomulikult muude tegemiste sees, nii et eraldiseisvalt krimilugu see kindlasti ei ole. 

Nagu pühenduses ja tagakaanel märgitakse, on see raamat pühendatud kõigile, kes üritavad üle saada sellest, millest nad veel rääkida ei suuda. Algul depressiivsena tunduv lugu seda just teebki- näitab hakkamasaamise võimalust. Isegi lõpus ei ole kõik ju ideaalne ja roosiline, aga käidud tee jooksul sai nii peategelane kui ka lugeja mitmeid mõtteid ja soovitusi, millele mõelda, kui püüad keerulisest olukorras välja ronida. 

Nii julgen seda raamatut julgelt soovitada igas vanuses lugejatele. Eriti just neile, kes on ise kokku puutunud keeruliste oludega (mida tegelikult mingis mõttes oleme ju kõik) või kellel tuleb selliste inimestega tegeleda. 

Ootan väga Lille järgmisi teoseid! 

***

Minu uue noorteromaani ,,Mälestusteta suvi" 1.osa viimased raamatud on poodides! 
Telli raamat SIIT!


Olen kirjanik ja kirjastaja Heli Künnapas. Minu sulest on ilmunud 20 raamatut. Sealhulgas südamlik lasteraamat "Karupoeg Lukas tahab saada viiuldajaks" müstiline lasteraamat "Kolme pärna saladus" ning noorteraamatud "Lõpupidu" ja "Ütlemata sõnad".
 Heli Kirjastuse lõin algul vaid enda teoste kirjastamiseks, kuid nüüd ilmuvad minu kaudu ka mitmete teiste kirjanike teosed. Kogu valikuga saad tutvuda mu kirjastuse e-poes siin! 

Kui tahad minu tegemistega kursis olla, siis tule FBs Heli Künnapase loomingu või Heli Kirjastuse sõbraks.

Osaliselt saad mu raamatuid kuulata Heli Kirjastuse youtube´i kanalilt. 

 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar