pühapäev, oktoober 18, 2020

J. Maasik ,,Hopspelleri amulett. Kõrvetav puudutus" (oktoober II)

160 lk 

2018, Tänapäev

Selle raamatu tõin koju tegelikult juba märtsikuus, kui enne koroonat raamatukogus suurpuhastuse tegin. Täna oli lõpuks selline päev, kui jõudsin selle ka lahti teha. 

"Hopspelleri amulett. Kõrvetav puudutus" on täitsa mõnus lugu, mis mingis mõttes meenutab veidi Lindgrenit. Just Kalle Blomkvisti lugusid. 

Kui algul veidi ehmatas mõte, et tegevus toimub millalgi 20.sajandi alguses, siis tegelikult lugedes see ei sega küll kuidagi. Autor on väga mõnusalt sisse põiminud info tolleaegse riietus, elukorralduse ning teadmiste kohta, kuid see kõik on kuidagi väga mõnus ja loomulik. Mingit mõttetut ajalootundi ei ole. Need samad lapsed võiksid sama hästi tegutseda tänases päevas. Ehk et usun, et laste jaoks on samastumise võimalusi küll, kuigi tegelased on põhimõtteliselt pärit kaugetest aegadest.

Autor ise on oma raamatu kohta kirjutanud siin: Jana märkmed.

Värvikaid tegelasi on teoses päris palju. 

Kuigi tegevus toimub tegelikult vaid mõne päeva jooksul, siis lugu on tempokalt kirjas ning ikka tahaks kogu aeg teada, mis edasi saab. 

***

Minu uue noorteromaani ,,Mälestusteta suvi" 1.osa viimased raamatud on poodides! 
Telli raamat SIIT!


Olen kirjanik ja kirjastaja Heli Künnapas. Minu sulest on ilmunud 20 raamatut. Sealhulgas südamlik lasteraamat "Karupoeg Lukas tahab saada viiuldajaks" müstiline lasteraamat "Kolme pärna saladus" ning noorteraamatud "Lõpupidu" ja "Ütlemata sõnad".
 Heli Kirjastuse lõin algul vaid enda teoste kirjastamiseks, kuid nüüd ilmuvad minu kaudu ka mitmete teiste kirjanike teosed. Kogu valikuga saad tutvuda mu kirjastuse e-poes siin! 

Kui tahad minu tegemistega kursis olla, siis tule FBs Heli Künnapase loomingu või Heli Kirjastuse sõbraks.

Osaliselt saad mu raamatuid kuulata Heli Kirjastuse youtube´i kanalilt. 

 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar