esmaspäev, juuni 14, 2021

H. Künnapas "Ringiga tagasi" (juuni III)

 134 lk

2021, Heli Kirjastus


Taaskord enda raamat, sest see on ju ka loetud raamat. 

Romantilise lühiromaani "Ringiga tagasi" peategelasel tuleb silmitsi seista küsimusega, et kus sa oled siis, kui oled ringiga tagasi? Teiseks oluliseks teemaks on see, et kui mõlemad on süüdi, siis kelle süü on suurem? Ja kas see on üldse oluline? 

Julia naaseb väikelinna, kus ta aastaid tagasi elas. Seekord koos väikese tütrega. Ta hakkab taastama vanaema maja, mis on aastaid tühjana seisnud. Pole mingi üllatus, et seetõttu tuleb tal kokku puutuda oma endise ülemuse ehk kohaliku ehitusfirma omaniku Indrekuga. 

Nende vahel seisab aga aastaid tagasi toimunud vestlus, mille tõttu Julia väikelinnast kaua eemal oli. See vestlus oligi üks teema, millest sellise raamatu kirjutamine minu jaoks alguse sai. Sealt hakkaski kooruma mõte, et kuidas võiks kogu lugu sellise vestluse järel edasi kulgeda ja kuidas osapooled ühest vestlusest võiks erinevalt aru saada. 

Raamatut "Ringiga tagasi" kirjutades oli minu jaoks huvitavaks mõtlemisteemaks, et kuidas tunneb ennast inimene, kelle elu mõjutab minevikus tehtud otsus, mida ta teise poolega pole julgenud arutada. Mõnikord jookseme minema, kuna ei taha, et teine pool meid oma jutuga ümber veenaks, arvates, et nii kaitseme ennast. Teine kord jookseme eemale, et enda arvates teist kaitsta. Tegelikult on mõlemal juhul nii lihtne haiget teha nii endale kui teisele. Kirjanikuna oli see aga mõnus rännak "mis oleks, kui ...?"- teedel.

***

Sel aastal ilmub sarjas "Mõni õhtu romantikat" 12 raamatut. Ettetellimisel alati soodsam. Enda raamatu saad TELLIDA siit!

Olen kirjanik ja kirjastaja Heli Künnapas. Minu sulest on ilmunud rohkem kui 20 raamatut. Sealhulgas südamlik lasteraamat "Karupoeg Lukas tahab saada viiuldajaks" müstiline lasteraamat "Kolme pärna saladus" ning noorteraamatud "Lõpupidu" ja "Ütlemata sõnad".
Heli Kirjastuse lõin algul vaid enda teoste kirjastamiseks, kuid nüüd ilmuvad minu kaudu ka mitmete teiste kirjanike teosed. Kogu valikuga saad tutvuda mu kirjastuse e-poes siin! 

Kui tahad minu tegemistega kursis olla, siis tule FBs Heli Künnapase loomingu või Heli Kirjastuse sõbraks.

Osaliselt saad mu raamatuid kuulata Heli Kirjastuse youtube´i kanalilt. 

 







Kommentaare ei ole: