laupäev, juuni 22, 2024

T. Pratchett "Nähtamatud akadeemikud" (juuni III)

405 lk

2010a, Varrak 

Taas ühe uue autoritga tutvutud. 

Enamusele pole Terry Pratchettit vaja tutvustada ja ... no nii ma tundsingi, et kõik teavad, kes ta on, aga mina pole temalt midagi lugenud. 

Ütleme nii, et ... no väga keeruline oli. Ühelt poolt täiesti midagi muud võrreldes sellega, mida tavaliselt loen. Väga vaimukalt kirjutatud. Seekordses loos oli suureks teemaks näiteks jalgpall ning selles osas oli irooniat ikka nii paljude väikeste asjade osas, et ... no oli. 

Teisalt - tundus, et iga lause oli irooniline mõne päris elu teema, ütluse, tegevuse vms suhtes, nii et leidsin, et püüan muudkui leida, mille üle nalja tehakse ning ei suutnud raamatu tegevust jälgida. 

Usun, et Pratchetti maailm on ka miski, milles saad paremini hakkama, kui seal rohkem oled. Ma vist haarasin alustamiseks veidi paksu raamatu ka, aga ma tõesti võtsin raamatukogust lihtsalt kaasa tema suvalise teose. 

Igatahes sain nüüd aimu, et millises maailmas Pratchetti tegelased tegutsevad ning arvata võib, et ühel hetkel võtan temalt veel midagi kätte, kuigi seekord läks ikka jah päris vaevaliselt.  

***

Minu uue raamatu saad tellida siit: 

Minu värskeima noorteraamatu saad tellida siit: "Mälestusteta suvi", 2.osa. 
Olen kirjanik ja kirjastaja Heli Künnapas. Minu sulest on ilmunud üle 30 raamatu. Sealhulgas südamlik lasteraamat "Karupoeg Lukas tahab saada viiuldajaks" , müstiline lasteraamat "Kolme pärna saladus" ning noorteraamatud "Lõpupidu" ja "Ütlemata sõnad".
Heli Kirjastuse lõin algul vaid enda teoste kirjastamiseks, kuid nüüd ilmuvad minu kaudu ka mitmete teiste kirjanike teosed. Kogu valikuga saad tutvuda mu kirjastuse e-poes siin! 

Kui tahad minu tegemistega kursis olla, siis tule FBs Heli Künnapase loomingu või Heli Kirjastuse sõbraks.

Osaliselt saad mu raamatuid kuulata Heli Kirjastuse youtube´i kanalilt.

Kommentaare ei ole: