laupäev, oktoober 15, 2022

R. Kiyosaki, S. Lechter "Enne palgatööst loobumist" (oktoober III)

283 lk

2008, Sinisukk

Kiyosaki raamatuid lõpetades tunnen iga kord, et nüüd on tema raamatutega kõik selge ... ja siis võtan jällegi mõne tema raamatu kätte. Seekord seda raamatut valides teadsin, et see aitab mind taas lugemisega reele saada. Miks seda vaja on? Sest suured elukorralduse muutused on tähelepanu viimastel kuudel nii palju mujale kallutanud, et suuremas plaanis mõelda on olnud veidi keeruline. Kiyosaki on selline turvaline autor, mille puhul taas kuidagi sujuvalt teemasse sukelduda. 

Kiyosaki raamatud on kordusi täis ja nii ka see teos. Kui miski esimese korraga selgeks ei saa, siis mõne järgmise kordusega ikka saab. 

Seekord on rõhk sellel, kuidas ettevõtjad ning palgatöötajad teineteisest erinevad. Väga hästi on olulised punktid välja töödud. Kindlasti oleks seda saanud lühemalt teha, kuid mõte on olemas. 

Näiteks on olulised teemad, et ettevõtjaks saad vaid äri alustades, mitte lihtsalt paberil planeerides. Samuti on loomulikult oluline oskus elada ebakindluses, sest ettevõtja jaoks on kõik võimalik, aga ... samas ka võimalus kõik kaotada. Oluline on seejuures õppida õppetundidest, vigadest. Väga põhjalikult arutleti meiegi haridussüsteemi valupunktist ehk et koolis on halb vigade tegemine, kuid ettevõtjana peamegi vigu tegema, et neist õppida.

Põhilised mõtted, millele enne ettevõtjaks hakkamist peaks mõtlema, on teoses kindlasti olemas. Ilmselt saaks sama teema aga kiiremini ja lihtsamalt kätte ka mõnest eestimaisest teosest. 

***

Ukrainakeelse lasteraamatu "Karupoeg Lukas tahab saada viiuldajaks" saad tellida siit: ukrainakeelne lasteraamat
 
Minu uue noorteraamatu saad tellida siit: "Mälestusteta suvi", 2.osa. 
Olen kirjanik ja kirjastaja Heli Künnapas. Minu sulest on ilmunud üle 30 raamatu. Sealhulgas südamlik lasteraamat "Karupoeg Lukas tahab saada viiuldajaks" , müstiline lasteraamat "Kolme pärna saladus" ning noorteraamatud "Lõpupidu" ja "Ütlemata sõnad".
Heli Kirjastuse lõin algul vaid enda teoste kirjastamiseks, kuid nüüd ilmuvad minu kaudu ka mitmete teiste kirjanike teosed. Kogu valikuga saad tutvuda mu kirjastuse e-poes siin! 
Kui tahad minu tegemistega kursis olla, siis tule FBs Heli Künnapase loomingu või Heli Kirjastuse sõbraks.

Osaliselt saad mu raamatuid kuulata Heli Kirjastuse youtube´i kanalilt.



Kommentaare ei ole: