kolmapäev, september 15, 2021

K. Priilinn "Evelini uued lood" (september IV)

 232 lk 

2016, Tänapäev

See raamat ootas mind riiulis päris kaua. Mõtlesin kätte võtta siis, kui olen rohkem lasteraamatute lainel. 

Raamatu peategelane Evelin on üheteistaastane tüdruk. Tema eelmistest seiklustest sai lugeda raamatust "Evelini lood"

Evelin on seekord vanem ning teemadki tõsisemad. Lasterikka pere liikmena tuli Evelinil päris palju väiksemate kantseldamisega tegeleda. Samal ajal tuli välja, et kellelgi on veelgi keerulisem elu. Nii jõudis Evelin aidata ka naabripoissi, kes ei tahtnud kuidagi lastekodusse sattuda. 

Teises loos on tähelepanu pööratud hüljatud loomade teemale. 

Kui kaanepilt tundub helge ja lastepärane, siis sisu on pigem noorteraamatulik. Evelini ees rulluvad lahti ikka päris parajad ülesanded, millele tuleb lahendusi leida. Ühe lapse jaoks päris suur koorem. 

Kui lasteraamatult ootaks ehk veidi rohkem helgust, siis samal ajal on ju teada, et tegelikult on meie ümber küllalt lapsi, kes nii elavadki ning selliste probleemidega peavadki tegelema. Aga kuna me igapäevaselt neid ei näe, siis tundub, et lapsed ei peaks nii keerulistes oludes elama. On tänuväärne, et autor selliseid teemasid avas.

Mind pani küll see lugu mõtlema, et ühelt poolt on meil palju reegleid ja ametnikke jne, kes jälgivad laste olukorda. Aegajalt tehakse väga väikestest asjadest suur probleem. Ja siis samal ajal kannavad lapsed kohustusi, mida ei peaks ja keegi ei märka, ega aita. 

Nii on "Evelini uued lood" kindlasti hea äratav lugemine ka täiskasvanutele.

***

Sel aastal ilmub sarjas "Mõni õhtu romantikat" päris mitu raamatut. Ettetellimisel alati soodsam. Enda raamatu saad TELLIDA siit!

Olen kirjanik ja kirjastaja Heli Künnapas. Minu sulest on ilmunud rohkem kui 20 raamatut. Sealhulgas südamlik lasteraamat "Karupoeg Lukas tahab saada viiuldajaks" müstiline lasteraamat "Kolme pärna saladus" ning noorteraamatud "Lõpupidu" ja "Ütlemata sõnad".
Heli Kirjastuse lõin algul vaid enda teoste kirjastamiseks, kuid nüüd ilmuvad minu kaudu ka mitmete teiste kirjanike teosed. Kogu valikuga saad tutvuda mu kirjastuse e-poes siin! 

Kui tahad minu tegemistega kursis olla, siis tule FBs Heli Künnapase loomingu või Heli Kirjastuse sõbraks.

Osaliselt saad mu raamatuid kuulata Heli Kirjastuse youtube´i kanalilt. 

 




 

Kommentaare ei ole: