esmaspäev, jaanuar 23, 2023

S. Saario "Kuidas ma investeerin börsiaktsiatesse" (jaanuar II)

343 lk

2020, Äripäev


Saario jõudis minu lugemislauale Jaak Roosaare kaudu, kes teda oma teostes ja blogis korduvalt mainib ning oluliseks peab. Saan ka aru, et miks. Saario teos annab tõesti põhjalikumad teadmised aktsiate ja börsi hingeelust. Minu jaoks langes selle raamatu lugemine ajale, mil sain võimaluse ise aegajalt Äripäeva lehel börsiuudiseid kajastama hakata ning käisin Investor Toomase konverentsil, millest ka mõned kokkuvõtted kirjutasin. 

Häiris, et Saario analüüsis liigselt Soome turgu, kuigi ise samal ajal ütles, et Soome börsil, ega investoritel ei ole väga hästi läinud. Kui mõelda teooriale, et "õpi neilt, kes on seda juba teinud!", siis Soome börs ja investorid ei ole järelikult need, kellelt üliväga tahaks eeskuju võtta. Samas on arusaadav, et ilmselt autor on kirjutades rohkem ikka ka koduturule mõelnud. 

See pole kindlasti päris algaja raamat. Saario lugemiseks peab börsil toimuva vastu ikka natuke rohkem huvi olema. Kindlasti soovitan eelnevalt eestimaised autorid läbi lugeda ja seejärel täiendavate teadmiste jaoks Saario poole pöörduda. Kui aga kodumaised raamatud on loetud, siis Saarioga on hea jätkata. Ta selgitab piisavalt palju lahti, kuid samas ei jää väga algtasandile pidama. Pigem on tegu nö tehnilisema teosega. 

Ülimalt kasulik osa minu jaoks oli teose lõpus esitatud "Sada igihaljast börsivihjet". Mõnus viis õpitu veelkord kokku võtta.

***

Minu värskeima noorteraamatu saad tellida siit: "Mälestusteta suvi", 2.osa. 
Olen kirjanik ja kirjastaja Heli Künnapas. Minu sulest on ilmunud üle 30 raamatu. Sealhulgas südamlik lasteraamat "Karupoeg Lukas tahab saada viiuldajaks" , müstiline lasteraamat "Kolme pärna saladus" ning noorteraamatud "Lõpupidu" ja "Ütlemata sõnad".
Heli Kirjastuse lõin algul vaid enda teoste kirjastamiseks, kuid nüüd ilmuvad minu kaudu ka mitmete teiste kirjanike teosed. Kogu valikuga saad tutvuda mu kirjastuse e-poes siin! 
Kui tahad minu tegemistega kursis olla, siis tule FBs Heli Künnapase loomingu või Heli Kirjastuse sõbraks.

Osaliselt saad mu raamatuid kuulata Heli Kirjastuse youtube´i kanalilt.

Kommentaare ei ole: