neljapäev, mai 09, 2024

K. West "Asenduspeika" (mai V)

272 lk

2019a, Ersen

Mul on natuke nagu noortekate maraton olnud ja selle üheks järelduseks on, et liiga palju noortekaid järjest ei toimi. No alustades sellest, et kui järjest loetud raamatutes hakkavad nimed korduma, aga sama nimega tegelane eri raamatus on ikka täitsa erinev, siis läheb mul kusagil midagi lühisesse. Lõppeesmärk minu jaoks muidugi on aga see, et ... mul on endalt noortekate kirjutamise maraton plaanis. Seda raskem on praegu lugeda, sest enda loo mõtted võtavad lugemisel muudkui üle. 

"Asenduspeika" on aga mõnusalt nunnu ja turvaline ja samas kaasahaarav lugu. Ühelt poolt rahulik ja ilma suuremate skandaalideta, aga samas kogu aeg midagi toimus, nii et lugesin ikka ühe jutiga läbi. 

Nagu teistes viimasel ajal loetud noortekates, nii oli ka siin ikka olemas see kuripaha kooli kõige populaarsem tüdruk, kelle pilli järgi kõik tantsisid. Ehk et peategelane Gia tegi oma valikuid selle järgi, kuidas sellele kõige populaarsemale tüdrukule meeldida. 

Seda raamatut lugedes leidsin ennast kohe eriti palju meenutamas, et kas päriselt on siis igas koolis see populaarne, aga pahatahtlik tüdruk, no ja ... oma kooliajast mulle küll meelde ei tulnud. Vähemalt mind küll mäletamist mööda kellegi ühe ja populaarse kõiketeadev käsi ei mõjutanud. Äkki mu kooliajast on lihtsalt nii palju aega möödas, et ma ei mäleta ...? 

Skandaale ning olulisi pöördeid oli raamatus muidugi mitmeid. Need kõik aga olidki sellised nunnud ja turvalised. Lõpuni välja. Seda mõnusam oli lugeda, sest raamatut käest pannes jäi sisse mõnus ja rahulik tunne. Ei mingeid liigseid emotsioone, aga samas ka mitte mingit võitlust autori valikutega või tegelaste tulevikuga. Hea meelelahutus, aga üleliia emotsioone ning mälestusi ei tekita. 

Kaanepildi osas veidi vinguks, sest see küll noortekana ei mõju. Välismaiste versioonide kaanepildid Goodreadsis tunduvad ikka hulga haaravamad. 

***

Minu uue raamatu saad tellida siit: 

Minu värskeima noorteraamatu saad tellida siit: "Mälestusteta suvi", 2.osa. 
Olen kirjanik ja kirjastaja Heli Künnapas. Minu sulest on ilmunud üle 30 raamatu. Sealhulgas südamlik lasteraamat "Karupoeg Lukas tahab saada viiuldajaks" , müstiline lasteraamat "Kolme pärna saladus" ning noorteraamatud "Lõpupidu" ja "Ütlemata sõnad".
Heli Kirjastuse lõin algul vaid enda teoste kirjastamiseks, kuid nüüd ilmuvad minu kaudu ka mitmete teiste kirjanike teosed. Kogu valikuga saad tutvuda mu kirjastuse e-poes siin! 

Kui tahad minu tegemistega kursis olla, siis tule FBs Heli Künnapase loomingu või Heli Kirjastuse sõbraks.

Osaliselt saad mu raamatuid kuulata Heli Kirjastuse youtube´i kanalilt.

Kommentaare ei ole: