laupäev, mai 04, 2024

R. Reinaus "Rahel, Anders ja ajaaugud" (mai I)

176 lk

2021a, Ronk Ronk

Vanemate lahutus, müstilised juhtumid ajaloos, noorte omavahelised suhted, suvi - need on esmased märksõnad, mis selle teosega seostuvad. 

Pärast seda, kui Rahel saab teada, et ta vanemad lahutavad, sõidab ta maale vanaema juurde. Tüdruk pole seal aastaid käinud ning palju asju on muutunud. Vanemate lahutusega seotud emotsioonid mõjutavad muidugi ka seda, kuidas tüdruk ümbritsevat näeb ja tunneb. 

Reinaus kirjutab kaasahaaravalt ning tema teostesse on enamasti seotud mingid müüdid või muud vanarahva uskumused. Seekordses loos on olulisel kohal koopad. Mainitud on ka Pärnumaal asuvat Tori Põrgut, kus läbi aastate korduvalt jalutamas oleme käinud. 

Ajarännakute teema pole minu jaoks kunagi ülimalt haarav olnud, kuid sellegi poolest meeldis see lugu mulle väga. Võimalik, et ka seepärast, kuidas selles raamatus ajarännakute võimalust kasutati ning milline muudatus sellega kaasa toodi. 

Tänuväärne on ratastooli sattunud laste teema käsitlemine. Usun, et selliselt käsitletult paneb see paljusid mõtlema, et kuidas ratastoolis olevate inimestega räägime ning kuidas neisse suhtume. 

Seega mõnusalt kirjutatud, olulisid teemasid käsitlev ning folklooriga seotud teemadel targemaks tegev lugu ehk palju olulisi osi, mis ühe raamatu päriselt mõnusaks teeb. 

***

Minu uue raamatu saad tellida siit: 

Minu värskeima noorteraamatu saad tellida siit: "Mälestusteta suvi", 2.osa. 
Olen kirjanik ja kirjastaja Heli Künnapas. Minu sulest on ilmunud üle 30 raamatu. Sealhulgas südamlik lasteraamat "Karupoeg Lukas tahab saada viiuldajaks" , müstiline lasteraamat "Kolme pärna saladus" ning noorteraamatud "Lõpupidu" ja "Ütlemata sõnad".
Heli Kirjastuse lõin algul vaid enda teoste kirjastamiseks, kuid nüüd ilmuvad minu kaudu ka mitmete teiste kirjanike teosed. Kogu valikuga saad tutvuda mu kirjastuse e-poes siin! 

Kui tahad minu tegemistega kursis olla, siis tule FBs Heli Künnapase loomingu või Heli Kirjastuse sõbraks.

Osaliselt saad mu raamatuid kuulata Heli Kirjastuse youtube´i kanalilt.

Kommentaare ei ole: