esmaspäev, detsember 02, 2019

E. Watt "Paberist printsess" (detsember I)

343 lk
2017, Pegasus

Miks keegi mulle ei öelnud, et "Paberist printsess" nii hea raamat on? Täpselt see slow burn romance, mis mulle nii meeldib. Igatahes eilse öö ja tänase hommiku veetsin selle raamatu lummuses ning kohe jätkan teise osaga.

Kiuving alustuseks on muidugi see, et viimased 2 osa eesti keelde pole jõudnud, aga õnneks on vähemalt ingliskeelsetena raamatukogus olemas.

,,Paberist printsess" on Tuhkatriinu-loo mingi versioon. Ootamatult kiiresti rikkaks saamine. Loos on hästi palju klišeesid ja kiiresti toimuvaid sündmusi ja kokkusattumusi, mis viivad loo kiirelt edasi, kuid mille kohta mõnes kohtas tekkib küsimus, et kui reaalne see on... ja siis tuleb välja lülitada see reaalsuse otsing ja nautida.

Sest see lugu on nauditav. Mõnusalt ja kiiresti kirjutatud. Jah, mõnes kohas jäi segaseks, et kes oli see, kes midagi ütles, sest selle peale paberil ruumi polnud raisatud. Kuid neist kohtadest sai üle lugeda.

Romantika liinina on kõige olulisem Ella ja Reedi suhe. Ootamatult rikastesse oludesse elama sattunud Ella ja tema nö uus kasuvend Reed. Loomulikult on Reed mõned aastad ema kaotanud ja isa on suure osa oma elust kulutanud tööle, nii et tegelikult ei oska väga hästi lapsi kasvatada (mitte, et neid gümnaasiumis ja ülikoolis käivaid poisse enam väga saakski kasvatada). Lastekasvatuse mõttes jäi veidi segaseks, et kui ema suri vaid mõned aastad tagasi ja väidetavalt oli ta poiste jaoks muudkui olemas, siis kuidas poisid vaid mõne aastaga nii ära keerasid? Aga no hea on, et see juhtus, sest muidu poleks seda lugu. Veelkord üks koht, kuhu ma oma küsimusega ei lange, sest nauditavale loole andis see ainult hagu juurde. 

Tegevuse kiirus oli täpselt see, mis ei lubanud raamatut käest panna. Kuna luureinfo ütles, et kokku on (vähemalt!) 5 osa, siis oli teada, et ega esimene osa hästi lõppeda ei saa. Teades seda ja arvestades kõiki nö kohustuslikke osi (vihkavad kasuvennad, seks narkootikumide mõju all, valesse voodisse "eksinud" inimesed jne) oli kõik ikkagi kuidagi... maitsekas.

Lugedes oli tunne, et kõik on olemas, mis sellises loos tavaliseltki on, aga see oli kuidagi nii elegantselt üheks supiks keeratud, et lugeda oli lihtsalt mõnus-mõnus-mõnus.

Ma olen võib olla hetkel liigselt selle loo mõju all, et kriitilisem olla, aga kuna võtan kohe otsa järgmise osa, siis võib-olla järgmise arvustuse kirjutamise ajal olen juba suurema üledoosi saanud ja seega ka kriitilisem. 



Teised kirjutavad samast raamatust: 
Triinu raamatublogi
Lovekad


Loe katkendit raamatust "Paberist printsess"

***
LEIA MU UUS LÜHIROMAAN ,,Valss Pärnu rannaliival" nüüd poodidest!!!

Olen kirjanik ja kirjastaja Heli Künnapas. Minu sulest on ilmunud 20 raamatut. Sealhulgas südamlik lasteraamat "Karupoeg Lukas tahab saada viiuldajaks" müstiline lasteraamat "Kolme pärna saladus" ning noorteraamatud "Lõpupidu" ja "Ütlemata sõnad".
 Heli Kirjastuse lõin algul vaid enda teoste kirjastamiseks, kuid nüüd ilmuvad minu kaudu ka mitmete teiste kirjanike teosed. Kogu valikuga saad tutvuda mu kirjastuse e-poes siin! 

Kui tahad minu tegemistega kursis olla, siis tule FBs Heli Künnapase loomingu või Heli Kirjastuse sõbraks.

Osaliselt saad mu raamatuid kuulata Heli Kirjastuse youtube´i kanalilt. 

Kommentaare ei ole: