laupäev, august 07, 2021

J. Dawson "Ma olen poiss" (august III)

192 lk 

2017, Varrak 

Selle raamatu tõin raamatukogust oma poistele. Kuna jalanumber on poistel juba minu omast suurem, siis on ilmselt aeg ka muude teismelistele mõeldud teemadega tegeleda. 

"Ma olen poiss" on selleks ideaalne raamat. Väga muhedalt on käsitletud väga paljusid küsimusi, mis teismelisel poisil võivad tekkida. Kuna autor on tervise- ja kodanikuhariduse õpetajana töötanud, siis ilmselgelt ta teab, millest räägib. 

Kuna meil on peres päris mitu last, siis sellest, kust lapsed tulevad, oleme lastega erineval tasandil ikka rääkinud. See raamatus ilmselt täitsa uus teema pole. Raamatus on aga selgitatud veel väga paljusid seksiga seotud küsimusi. Kaasa arvatud näiteks porno tagamaad.

Ülimalt mõnusalt on räägitud aga korduvalt sellest, kuidas igasuguste "sitanirkide" ässitamise ja tegemistega ei tasu kaasa minna. Enesekindluse ja endast hoolimise teema. See, mida kõik täiskasvanudki võiks teada- inimesed, kes ennast armastavad ja endaga hästi läbi saavad, ei hakka teistele sitta keerama, ega teiste alandamise kaudu ennast kõrgemale upitama. 

"Sinust ei saa head kallimat enne, kui oled rahul üksi olemisega. Kui sa pole omaette olemise üle õnnelik, sukeldud pea ees esimesse ettejuhtuvasse suhtesse ... isegi siis, kui see buss ei lähe üldse õiges suunas." (lk 157)

Mu enda poisid pole seda veel lugenud, aga juba praegu julgen soojalt soovitada. Sellest raamatust saab nii praktilisi kui ka mõtlemist muutvaid nõuandeid. Eks teismeliseiga ongi muutuste aeg nii füüsilisel kui vaimsel tasandil. See raamat annab vastuseid erinevatel tasanditel ja teemadel, kuid samal ajal on muhe ning illustreeritud mõnusate mustvalgete pitidega (karikatuuridega?), nii et lugemine igavaks ei lähe. 

***

Sel aastal ilmub sarjas "Mõni õhtu romantikat" päris mitu raamatut. Ettetellimisel alati soodsam. Enda raamatu saad TELLIDA siit!

Olen kirjanik ja kirjastaja Heli Künnapas. Minu sulest on ilmunud rohkem kui 20 raamatut. Sealhulgas südamlik lasteraamat "Karupoeg Lukas tahab saada viiuldajaks" müstiline lasteraamat "Kolme pärna saladus" ning noorteraamatud "Lõpupidu" ja "Ütlemata sõnad".
Heli Kirjastuse lõin algul vaid enda teoste kirjastamiseks, kuid nüüd ilmuvad minu kaudu ka mitmete teiste kirjanike teosed. Kogu valikuga saad tutvuda mu kirjastuse e-poes siin! 

Kui tahad minu tegemistega kursis olla, siis tule FBs Heli Künnapase loomingu või Heli Kirjastuse sõbraks.

Osaliselt saad mu raamatuid kuulata Heli Kirjastuse youtube´i kanalilt. 

 




Kommentaare ei ole: