laupäev, märts 20, 2021

I. Tomust "Vapper siil" (märts IX)

 32 lk

2020, Tammerraamat

Kaheõhtune raamat, mille lastega lugesime õhtujutuks. Raamatukogust sai "Vapper siil" kaasa haaratud, sest sai hiljuti "Hea lasteraamat " tiitli. 

Armas lugu sellest, kuidas siililapsed tahavad kooli minna. Üheskoos minnakse kooliteega tutvuma, kuid tuleb välja, et sinna on vahepeal suur tee ette ehitatud. 

Mõnus lugu paneb inimese ja looduse koostöö peale mõtlema ning näitab, kuidas inimtegevus looduse tasakaalu paigast ära ajab. 

Pildid olid ilusad. Jutt liikuv. 

Loo lõppedes küsisid aga lapsed nõutult, et milline see vapper siil siis oli? Kogu loo lahendasid ju inimesed ja sedagi viimasel leheküljel. Arutasime siis, et ennast auto eessuureks ajanud isasiil oli vapper. Samas oleme lastele kogu aeg ju õpetanud, et auto eest lähed ära, mitte ei jää seisma, nii et see läks ka nende arusaamaga vastuollu. Seega lapsed jäid kuidagi segadusse raamatu lõpu osas. 

Nagu ma enda raamatu "Karupoeg Lukas tahab saada viiuldajaks" puhul pidin mõtlema, on ka selles raamatus küsimus, et kas saab sellist lugu rääkida, kui peategelased peaksid talvel magama? No ma enda raamatu puhul otsustasin, et saab ikka. Ja Tomust on samuti otsustanud- saavad küll siilid sügisel kooli minna. 

Üldiselt oli tore lasteraamat, kuid lõpp jättis jah kuidagi segase tunde.

***

Sel aastal ilmub sarjas "Mõni õhtu romantikat" 12 raamatut. Ettetellimisel alati soodsam. Enda raamatu saad TELLIDA siit!

Olen kirjanik ja kirjastaja Heli Künnapas. Minu sulest on ilmunud rohkem kui 20 raamatut. Sealhulgas südamlik lasteraamat "Karupoeg Lukas tahab saada viiuldajaks" müstiline lasteraamat "Kolme pärna saladus" ning noorteraamatud "Lõpupidu" ja "Ütlemata sõnad". Heli Kirjastuse lõin algul vaid enda teoste kirjastamiseks, kuid nüüd ilmuvad minu kaudu ka mitmete teiste kirjanike teosed. Kogu valikuga saad tutvuda mu kirjastuse e-poes siin! 

Kui tahad minu tegemistega kursis olla, siis tule FBs Heli Künnapase loomingu või Heli Kirjastuse sõbraks.

Osaliselt saad mu raamatuid kuulata Heli Kirjastuse youtube´i kanalilt. 

 



Kommentaare ei ole: