teisipäev, märts 16, 2021

K. Vainola "Metsaelu aabits" (märts V)

 64 lk

2009a, Menu Kirjastus

See oli raamat, mis mõjutas meid kõvasti. Nii mind kui lapsi. Lugesime seda üheskoos õhtujuttudeks. 

"Metsaelu aabits" näitab aastaringi läbi rebasepoisi silmade. Lugu algab talvega, nii et lugedes oligi täitsa õige tunne. Ühelt poolt on natuke nagu juturaamat, kuid rohkem siiski loodusest rääkiv teos. Ehk et uued teadmised said omaks sujuvalt ning põneva loo käigus. 

Kristina Reineller on teinud imelised illustratsioonid. Need on tõesed ja ilusad. Lastele ka väga meeldisid. 

Kuidas lugu meid siis mõjutas? Kuigi mul pole väga loodusvõõrad lapsed, siis oli näha, et nende mõne päevaga, mil seda raamatut lugesime, muutusid kõik loodusest veelgi rohkem huvitatuks. Kui metsas käisime, siis otsiti kohe rebase urgude kohti ning jälgi. Eile autoga sõites oli tee ääres rebane, keda väiksematega vaatama jäime ning kohe rääkisime veelgi sellest, mida raamatust lugesime. Ütlesin lastele ka, et see rebane tuligi meie juurde, sest loeme temast raamatut. Tundus küll nii. 

Mõned sõnad olid laste jaoks sellised, mida pidi selgitama. Üldiselt aga oli minu 6-12-aastastele lastele kõik selge ja arusaadav. Kahene käis rohkem pilte vaatamas. 

Kuna raamatukogust ei osanud me CDd kaasa küsida, siis hääli ei kuulnud. Aga selletagi oli raamat väga hea. Hääli kuulasime ise õues juurde. 

Nii et meie lastes äratas "Metsaelu aabits" igatahes huvi looduse vastu ning andis teadmisi, mida kohe õues katsetada.

***

Sel aastal ilmub sarjas "Mõni õhtu romantikat" 12 raamatut. Ettetellimisel alati soodsam. Enda raamatu saad TELLIDA siit!

Olen kirjanik ja kirjastaja Heli Künnapas. Minu sulest on ilmunud rohkem kui 20 raamatut. Sealhulgas südamlik lasteraamat "Karupoeg Lukas tahab saada viiuldajaks" müstiline lasteraamat "Kolme pärna saladus" ning noorteraamatud "Lõpupidu" ja "Ütlemata sõnad". Heli Kirjastuse lõin algul vaid enda teoste kirjastamiseks, kuid nüüd ilmuvad minu kaudu ka mitmete teiste kirjanike teosed. Kogu valikuga saad tutvuda mu kirjastuse e-poes siin! 

Kui tahad minu tegemistega kursis olla, siis tule FBs Heli Künnapase loomingu või Heli Kirjastuse sõbraks.

Osaliselt saad mu raamatuid kuulata Heli Kirjastuse youtube´i kanalilt. 

 



Kommentaare ei ole: