esmaspäev, detsember 18, 2023

K. Gier "Safiirsinine" (detsember VII)

335 lk

2016, Sinisukk

Nüüd on mul küll ametlikult kahju kõigist, kes on selle triloogia kahte osa lugenud, kuid inglise keeles edasi lugeda ei oska. 

Raamatus "Rubiinpunane" alguse saanud noorte ajarändurite seiklus läks seekordses raamatus veelgi põnevamaks. Taaskord tuli noortel tegeleda sellega, et kui nad minevikku rändasid, ootasid neid ees ootamatused, millega siis jooksult tuli hakkama saada. 

Lisaks arenes seekordses osas edasi peategelaste armulugu, mis lõppes veel eriti põneval kohal. Kui muidu on naispeategelane Gwendolyn asjalik ja seisab enda eest hästi, siis armuloo osas oli ta küll liiga kiiresti sulav ning mõtlematu. Nende seikade juures oleks teda veidi sakutada tahtnud. See ei läinud kokku tema käitumisega muudes olukordades. Sellest oli võimalik aga üle vaadata. 

Suure saladuse avaldumisele jõuti ka veel lähemale, kuid asjad läksid muidugi üha segasemaks. Kusagil on keegi, kes teisi reedab. Äkki on neid isegi mitu, aga kuna rännatakse ka aegade vahel, on võimalik, et igaüks nende endi seast ongi hoopis reetur. Ehk et igaüks ise ka ei tea, kas ta reetis teisi või mitte. Nii kirjutades kõlab see ehk liiga segaselt, aga tegelikult oli autoril see mõnusalt välja kirjutatud. 

Mina lähen igatahes nüüd raamatukogusse inglisekeelset kolmandat osa otsima, sest tahaks kohe teada, mis edasi saab. Kindlasti on eesti keelelt inglise omale üle minnes lugemiskogemus nüüd veidi teistsugune, aga no kui see raamat on 2016.a ilmunud, siis ilmselt pole mõtet eestikeelset kolmandat osa ootama jääda. 

Selle triloogia puhul siis muidu annaks lugemissoovituse, aga seda peab kitsendama neile, kes on valmis kolmandat raamatut mõnes teises keeles lugema. 

P.s. avastasin, et film on ka täiesti leitav, nii et see ka plaanis ära vaadata.  

***

Minu uue raamatu saad tellida siit: 

Minu värskeima noorteraamatu saad tellida siit: "Mälestusteta suvi", 2.osa. 
Olen kirjanik ja kirjastaja Heli Künnapas. Minu sulest on ilmunud üle 30 raamatu. Sealhulgas südamlik lasteraamat "Karupoeg Lukas tahab saada viiuldajaks" , müstiline lasteraamat "Kolme pärna saladus" ning noorteraamatud "Lõpupidu" ja "Ütlemata sõnad".
Heli Kirjastuse lõin algul vaid enda teoste kirjastamiseks, kuid nüüd ilmuvad minu kaudu ka mitmete teiste kirjanike teosed. Kogu valikuga saad tutvuda mu kirjastuse e-poes siin! 

Kui tahad minu tegemistega kursis olla, siis tule FBs Heli Künnapase loomingu või Heli Kirjastuse sõbraks.

Osaliselt saad mu raamatuid kuulata Heli Kirjastuse youtube´i kanalilt.

Kommentaare ei ole: