teisipäev, juuli 28, 2009

L. Kaljuste "Tiina ja Tarmo lood" (juuli III)



136 lk

Lia Kaljuste "Tiina ja Tarmo lood" on minu teada üks vähestest eestlase poolt kirjutatud lasteraamatutest. Raamatus on läbi 8-aastase Tarmo ja 5-aastase Tiina silmade räägitud elu erinevatest juhtumitest. Loomulikult on tegelased ka nende vanemad, noorem vend Toomas ja vanavanemad.
Erinevate lugude kaudu on käsitletud 10 käsku, Meie Isa palvet, õnnistamise tähendust jne. Kohati jäi mulje, et suurtest ja keerulistest teemadest on kiiresti üle mindud ning mõnesse teemasse oleks võinud rohkem süveneda. Samas ei oska ma öelda, kuidas saavad raamatust aru lapsed, kellele see on tegelikult mõeldud.
Igatahes kui minu poja suuremaks kasvab, siis loen talle seda raamatut kindlasti ette!

3 kommentaari:

Oudekki ütles ...

Mis ajas see "üks vähestest eestlase poolt kirjutatud lasteraamatutest" kehtib? Või mis liiki lasteraamatute kohta? Muidu neid eesti autoreid läbi ajaloo on ju ikka väga palju...

Anonüümne ütles ...

Lia Kaljuste "Tiina ja Tarmo lood" on minu teada üks vähestest eestlase poolt kirjutatud lasteraamatutest. - - See on nüüd küll veider väide. Kui keegi nii ütleb ja nii tõesti ka mõtleb, nagu see kõlab, siis on tegu ikka väga rumala inimesega.
Isegi 10 käsust on neid kindlasti rohkem kirjutatud kui kümme.

Heli Künnapas ütles ...

Ju ma siis olen tõesti rumal, sest kui igasugused mudilaste pildiraamatud kõrvale jätta, siis päris juturaamatuid ma küll pole rohkem juhtunud lugema. Igasugused viited on teretulnud!