esmaspäev, juuli 16, 2018

A. Robbins "Ärata endas hiiglaslik vägi" (juuli II)

512 lk
2016, Pilgrim
Järjekordne raamat minu isiklikust väljakutsest "100 raamatu lugemisega külluseni". Minu 100 raamatu lugemise projektis on see 13.raamat. Seda siis aasta jooksul. Kui ma sellises tempos jätkan, siis läheb kogu väljakutse läbimiseks üle 7 aasta...

Raamatu tutvustust saad lugeda kirjastus Pilgrim lehel siin!


Selle raamatuga sai jälle kinnitust tarkus, et LOE RAAMATUID! Ei ole mõtet ise pidevalt jalgratast leiutada, kui teised inimesed on selle tee juba läbi käinud. Ma olen enesearengu teemadega tegelenud umbes 15.eluaastast alates, seega praeguseks veidi üle 20 aasta.

Raamat "Ärata endas hiiglaslik vägi. Kuidas hakata ise juhtima oma vaimset, emotsionaalset, füüsilist ja majanduslikku seisundit" on ilmselt kõige mahukam raamat, mida enesearengu ja külluse teemal olen lugenud. Nii mahukas, et tegelikult seisis see tükk aega mul laua peal. Lugesin alguse ära ja siis tundus, et pole nagu sellist aega, et see järjest läbi lugeda. Kuna juulikuus on aga kõik mu lapsed kodus puhkamas, siis see tähendab, et kirjutamisest ei tule väga midagi välja. Paar päeva tagasi võtsin Robbinsi raamatu kätte ja mõne päevaga sai see ka läbitöötatud. Jah, mitte lihtsalt loetud, vaid tegin ikka ilusti harjutused ja mõtlemiskohad kaasa. Sain enda kohta kirja päris palju uusi asju vihikusse, kuhu jäädvustan oma teed külluslikuma elu poole.

512 lehekülje läbimise järel on minu suurim järeldus aga see, et pole midagi uut siin päikese all! Robbins tõi korduvalt välja süsteeme ja seoseid, mida tema on loonud ja välja mõelnud... aga paljud neist olid juba mujalt tuttavad. Nii nagu olen ka teiste autorite teostest tihti lugenud, et nad on midagi erilist välja mõelnud, aga mõnigi kord olen näiteks ise enda elu põhjal samale järeldusele juba varem jõudnud.

Kuigi Robbins ka korrutas, et edukad inimesed loevad palju raamatuid, siis selle teose lugemise käigus kuidagi tundsin ise veel teravamalt, et pean ja tahan veel rohkem lugeda. Jah, mu isiklik tööplaan oli, et enne beebi sündi (umbes kuu aja pärast!) kirjutan valmis 5 enda raamatut, aga... nüüd olen suht alla andnud ja kirjutan küll mingis tempos, aga olen taas lugemise ka oma töölauale lubanud (aktiivse kirjutamise perioodidel ma muidu teisi autoreid ei loe, sest see segab).

Robbinsi teos oli tõesti julgustav ning käis läbi olulised teemad. Kui see oleks ainus raamat, mida ma külluse teemal olen lugenud, siis oleks sellest tõesti tohutu abi olnud. Minu jaoks oli see liiga pikaks venitatud ja kordusi oli liiga palju. Samas, kui loed esimest korda sellistel teemadel, siis kordused aitavad just mõtet kinnistada, nii et selles mõttes jällegi tark võte.

"Ärata endas hiiglaslik vägi" on üks teostest, mis pikalt müügiedetabelite tippudes troonis. Usun, et kui kõik inimesed, kes selle raamatu ostsid, selle ka läbi lugesid ja harjutused kaasa tegid, siis liigub meie seas nüüd rohkem elutervema mõtlemisega inimesi.

Kuigi Robbinsi raamat esmapilgul hirmutab oma mahukusega, siis tegelikult julgen seda soovitada igaühele, keda enesearengu ning enda elu juhtimise teemad huvitavad.


***
Olen kirjanik ja kirjastaja Heli Künnapas. Minu sulest on ilmunud 15 raamatut.
Heli Kirjastuse lõin algul vaid enda teoste kirjastamiseks, kuid nüüd ilmuvad minu kaudu ka mitmete teiste kirjanike teosed. Kogu valikuga saad tutvuda meie vastavatud e-poes siin!
Kui tahad minu tegemistega kursis olla, siis tule FBs Heli Künnapase loomingu või Heli Kirjastuse sõbraks.


Kommentaare ei ole: