kolmapäev, märts 10, 2021

H. Mänd "Karumemme jõulukalender" (märts II)

 79 lk

2007, TEA Kirjastus 

Märtsis on ikka tore jõuluraamatuid lugeda. Lugesin selle raamatu lastele ette õhtujuttudena. Tore, armas ja rõõmus lugu sellest, kuidas karutüdrukud karumemmele jõulukalendrit valmistavad. 

Heljo Mänd kirjutab nii, et lugedes tunned ennast armsalt, kuid mitte rumalalt. Ehk et päris mitmes kohas pidin lastele selgitama, mida mõned väljendid või sõnad tähendavad. Eks osaliselt sellepärast, et need lood on ilmselt mõnda aega tagasi kirjutatud. Rohkem aga sellepärast, et autor ongi ilmselt meelega päris mitmekesist sõnavara kasutanud. Nii oli põnev lugeda nii endal kui lastel kuulata. 

Minu jaoks kõige mõnusam tegelane oli aga hoopis Rebase-Riho. Temas on ühelt poolt ulakused ja piiride katsetamine, kuid samas ikkagi soov käituda nii, et teistega mängida ning muid hüvesid saaks. 

Armas ja tore ajatu lasteraamat.

***

Minu uue noorteromaani ,,Mälestusteta suvi" 1.osa viimased raamatud on poodides! 
Telli raamat SIIT!

Olen kirjanik ja kirjastaja Heli Künnapas. Minu sulest on ilmunud rohkem kui 20 raamatut. Sealhulgas südamlik lasteraamat "Karupoeg Lukas tahab saada viiuldajaks" müstiline lasteraamat "Kolme pärna saladus" ning noorteraamatud "Lõpupidu" ja "Ütlemata sõnad".

 Heli Kirjastuse lõin algul vaid enda teoste kirjastamiseks, kuid nüüd ilmuvad minu kaudu ka mitmete teiste kirjanike teosed. Kogu valikuga saad tutvuda mu kirjastuse e-poes siin! 

Kui tahad minu tegemistega kursis olla, siis tule FBs Heli Künnapase loomingu või Heli Kirjastuse sõbraks.

Osaliselt saad mu raamatuid kuulata Heli Kirjastuse youtube´i kanalilt. 

 



Kommentaare ei ole: