laupäev, mai 07, 2022

A. Talving, M. Hernhag "Aktsiatega rikkaks ja vabaks" (mai I)

271 lk

2021, Äripäev AS

Taaskord üks raamat, millest ma eelarvamuste tõttu tükk aega eemale hoidsin. Nii, nagu Taavi Pertmani raamatut "Alustava invsetori käsiraamat", pidasin ka seda pigem edasijõudnutele. Kuigi nüüdseks juba tean, et võin ennast investoriks lugeda ja mu aktsiaportfell on poole aastaga päris ilusti kasvanud, siis rikkuse allikaks ma seda küll veel ei pea. Mõned korrad poole aasta jooksul umbes 1€ dividende saada ... no, see on algus. 

Igaks juhuks aga ikka võtsin selle raamatu lõpuks kätte. 

Kiirelt sain aru, et oleks võinud varemgi seda teha. "Aktsiatega rikkaks ja vabaks" algas üldisema rahatarkusega, millest enamik mõtteid mulle juba ammu tuttavad, aga mille ülelugemine oli igal juhul värskendav. Kui see oleks minu esimene rahateemaline raamat olnud, siis igal juhul oleks algus julgustanud ja motiveerinud. Seega, kui "Alustava investori käsiraamatu" lugemise ajal poleks minust investorit saanud, siis selle raamatu lugemise ajal igatahes oleksin selleni jõudnud. 

Teine eelarvamus selle raamatu kohta oli, et see on eestlaste kirjutatud. Seniseks on küll mu parimad investeerimisraamatute lugemiskogemused tulnud kohalikelt autoritelt, kuid ilmselt seepärast tekkiski tunne, et kui palju neid väga häid eestlaste raamatuid ikka kokku olla saab. Tegelikult on "Aktsiatega rikkaks ja vabaks" kirjutanud hoopis rootslased, kellest üks on küll Eesti juurtega ning omab siin päranduseks saadud kinnisvaragi. Seeega tulid sisse põnevad võrdlused Eesti kohta ning välis-eestlase vaatenurk. Üldiselt olid aga näited Rootsi börsi ja seal toimuva kohta. Väga sügavad Rootsi börsi näited lasin mõnel lehel kiiremini pilguga üle. Üldiselt aga üleliia spetsiifiliseks ei mindud ning polnud tunnet, et see mind ei puuduta. 

Nii usun, et see raamat on toetav igas arenguetapis investorile. Selles on lood autorite lapsepõlvest aktsiate analüüsideni. Igal juhul oleksin võinud selle raamatuni varem jõuda ning mõned kehvemad teosed selle asemel lugemata jätta.  


***

Ukrainakeelse lasteraamatu "Karupoeg Lukas tahab saada viiuldajaks" saad tellida siit: ukrainakeelne lasteraamat
 
Minu uue noortraamatu saad tellida siit: "Mälestusteta suvi", 2.osa. 
Olen kirjanik ja kirjastaja Heli Künnapas. Minu sulest on ilmunud üle 30 raamatu. Sealhulgas südamlik lasteraamat "Karupoeg Lukas tahab saada viiuldajaks" , müstiline lasteraamat "Kolme pärna saladus" ning noorteraamatud "Lõpupidu" ja "Ütlemata sõnad".
Heli Kirjastuse lõin algul vaid enda teoste kirjastamiseks, kuid nüüd ilmuvad minu kaudu ka mitmete teiste kirjanike teosed. Kogu valikuga saad tutvuda mu kirjastuse e-poes siin! 
Kui tahad minu tegemistega kursis olla, siis tule FBs Heli Künnapase loomingu või Heli Kirjastuse sõbraks.

Osaliselt saad mu raamatuid kuulata Heli Kirjastuse youtube´i kanalilt.  

Kommentaare ei ole: