teisipäev, detsember 25, 2018

I. Raitar "Väikese taimetarga 12 saladust" (detsember I)

128 lk
2017, Legend

Eelmisel aastal Rahvusraamatukogus raamatulaadal tegi Inga Raitar sellele raamatule nii head reklaami, et "Väikese taimetarga 12 saladust. Maret Makko taimetarkused" jõudis ka meie laste raamaturiiulisse. Aasta jooksul vaikselt üheskoos lugesime ja nüüd saime läbi.

Väga hea raamat! Selles on üheks põimitud vahva lugu tüdrukust, kes saadeti suveks nutitelefonita vanaema juurde. Kui tüdruk kohtus toreda taimetargaga, sai katastroofi asemel sellest tema jaoks vahva suvi. Ravimtaimede tundmaõppimine ning nende reaalne kasutamine on elulise loo osa ja toimub reaalsetes olukordades.

Kui enamusel meist pole enam maavanaema, kes taimetarkusi edasi annaks, siis see raamat on väga hea asendaja. Kuigi kummel, pärnaõis  ja muud klassikalisemad taimed on meilgi pidevalt kasutuses, siis nii lapsed kui ma ise saime palju uusi tarkusi mitmete taimede kohta. Peale selle olid lapsed näiteks suvel pärnaõisi korjates hoopis motiveeritumad. Rääkimata sellest, et pidime ka mitmeid seni meie majast puuduvaid taimi otsima.

Pildid on ilusad ja kirja suurus väga hea. Nii on raamatut ka mõnus ja mugav lugeda.

Kuigi peame eestlastena ennast maarahvaks, siis tegelikult on sellised lihtsad, aga samas olulised taimetarkused meist paljudel ununenud. Seega julgen tõesti väga soovitada ning just koos lastega seda raamatut lugeda ja pärast loetu üle ka arutleda. Sama võib teha näiteks koolis või isegi lasteaia vanema rühma lastega.  Mina lugesin raamatut korraga nii 4- kui 10-aastasele ning kõiki huvitas võrdselt.


***
Olen kirjanik ja kirjastaja Heli Künnapas. Minu sulest on ilmunud 16 raamatut.
Heli Kirjastuse lõin algul vaid enda teoste kirjastamiseks, kuid nüüd ilmuvad minu kaudu ka mitmete teiste kirjanike teosed. Kogu valikuga saad tutvuda meie vastavatud e-poes siin!
Kui tahad minu tegemistega kursis olla, siis tule FBs Heli Künnapase loomingu või Heli Kirjastuse sõbraks.








Kommentaare ei ole: