kolmapäev, mai 17, 2023

D. Zahariades "Lahtilaskmise kunst" (mai II)

 200 lk

2023, Äripäeva Kirjastus 


Hakkame siis sellest pihta, et "Lahtilaskmise kunst" on lihtsalt niiiiii hea raamat. See on enesearenguteos kõigile, kellel on teemasid, muresid, vihkamisi jms, millest kinni hoida ning mille külge klammerduda. Veel rohkem on see teos ilmselt neile, kes arvavad, et neil pole minevikust midagi, mis neid siiani mõjutaks. Paljude puhul tähendab see lihtsalt, et lastakse minevikul ennast mõjutada nii, et ise ei saa arugi. 

"Lahtilaskmise kunst" on suht kokkuvõtlik raamat, nii et ühelegi teemale ei jääda pikalt pidama. See teeb lugemise lihtsalt. Iga peatüki lõpus on ka harjutus, mis aitab õpitut kohe praktiseerida. 

Samal ajal käiakse läbi aga väga lai ulatus teemadest, mis meist paljusid mõjutavad ning millega elame. Autor räägib, millised on lahtilaskmise hüved, miks see nii raske on ja kuidas seda siis päriselt teha. 

"Lahtilaskmise kunst" on teos, mille võib suvaliselt hetkel suvalisest kohast lahti teha ning ikkagi inspireeritud saada. Seda ei pea iga kord kaanest kaaneni läbi lugema. Ühest peatükist piisab, et jällegi uusi mõtteid ja värskeid suundi oma ellu saada. 

Autor toob välja, et põhilised asjad, millest me oma eludes peaksime lahti laskma on: lagunenud suhe, armukadedus, mürgine suhe, mineviku ebaõnnestumised, saavutamata jäänud eesmärgid, minevikus tehtu kahetsemine, teiste kohtumõistmine, kontroll kõige üle jne. Ehk teemad, millega paljud meist igapäevaselt maadlevad. 

Peatükid ei ole pikad, kliinilist süvaanalüüsi ei tehta. Nii on kõik kiirelt mõistetav. See on tõesti teos, mis ilmselt võiks muuta maailma, kui jõuab piisavalt suure hulga inimesteni. Soovitan väga soojalt.  

***

Minu värskeima noorteraamatu saad tellida siit: "Mälestusteta suvi", 2.osa. 
Olen kirjanik ja kirjastaja Heli Künnapas. Minu sulest on ilmunud üle 30 raamatu. Sealhulgas südamlik lasteraamat "Karupoeg Lukas tahab saada viiuldajaks" , müstiline lasteraamat "Kolme pärna saladus" ning noorteraamatud "Lõpupidu" ja "Ütlemata sõnad".
Heli Kirjastuse lõin algul vaid enda teoste kirjastamiseks, kuid nüüd ilmuvad minu kaudu ka mitmete teiste kirjanike teosed. Kogu valikuga saad tutvuda mu kirjastuse e-poes siin! 

Kui tahad minu tegemistega kursis olla, siis tule FBs Heli Künnapase loomingu või Heli Kirjastuse sõbraks.

Osaliselt saad mu raamatuid kuulata Heli Kirjastuse youtube´i kanalilt.

Kommentaare ei ole: