neljapäev, veebruar 11, 2021

N. Moore "Koolihoovi miljonäri saladused" (veebruar III)

 252 lk

2020, Eesti Raamat

"Koolihoovi miljonäri saladused" on tõesti üks hirmus vahva lasteraamat. Pealkirja järgi mõtlesin algul, et see on järjekordne raamat minu isiklikust väljakutsest "Kuidas ma 100 raamatu lugemisega külluseni jõuan?". Tegelikult on ikka suht puhtalt tegu lasteraamatuga, kuigi rahal on selles oluline roll. 

Nimelt saavad kümneaastane Tess ja tema sõber Toby ootamatult miljoni dollari omanikeks. Või noh- neil avaneb võimalus seda kasutada. Ajutiselt. Ja siis selgubki, et lastel polegi kõige lihtsam miljonit dollarit kulutada, eriti kui seda tahetakse heategevusele kulutada.

Rahaga seoses on läbi teose mõnusad nõuanded. Need lähtuvad loost ja on elulised mõtted, kuid samas edastavad otseselt õpetusi raha ja elamise kohta. Need õpetused on aga nii mõnusalt muhedal toonil kirjutatud, et ei tundugi moraali lugemise või juhendamisena. 

Eraldi teema on Tessi koht viielapselises perekonnas. Viie lapse emana oli see minu jaoks mõnus osa teosest. Ja vägagi usutav. Samuti ka kõik muu viielapselise pere igapäevase eluga seonduv. Oluline ja väga positiivne oli ka 7-aastase suhkruhaigust põdeva lapse teema kaasamine. 

Peategelased olid kindlasti täiskasvanulikumad kui keskmised kümneaastased lapsed. Aga selles loos mind see eriti ei häirinudki. Aitas loole lihtsalt kaasa. 

Nii et üks igavesti muhe lugemine, mis kindlasti tõstatab mitmeid elulisi teemasid, millele võiksime mõelda ja mida enda ümber märgata. 

Alustades näiteks sellest, et kõige olulisem, mis meil on, on ikkagi inimesed meie ümber! 

***

Minu uue noorteromaani ,,Mälestusteta suvi" 1.osa viimased raamatud on poodides! 
Telli raamat SIIT!

Olen kirjanik ja kirjastaja Heli Künnapas. Minu sulest on ilmunud rohkem kui 20 raamatut. Sealhulgas südamlik lasteraamat "Karupoeg Lukas tahab saada viiuldajaks" müstiline lasteraamat "Kolme pärna saladus" ning noorteraamatud "Lõpupidu" ja "Ütlemata sõnad".

 Heli Kirjastuse lõin algul vaid enda teoste kirjastamiseks, kuid nüüd ilmuvad minu kaudu ka mitmete teiste kirjanike teosed. Kogu valikuga saad tutvuda mu kirjastuse e-poes siin! 

Kui tahad minu tegemistega kursis olla, siis tule FBs Heli Künnapase loomingu või Heli Kirjastuse sõbraks.

Osaliselt saad mu raamatuid kuulata Heli Kirjastuse youtube´i kanalilt. 

 

Kommentaare ei ole: