esmaspäev, jaanuar 25, 2021

H. Käit "Põrgulik suvelaager" (jaanuar IX)

 224 lk

2018, Tänapäev

Tunnustus autorile teema valiku eest, sest teema poolest oli see erinev suurest osast Eesti noorteraamatutest. 

"Põrgulik suvelaager" on aga noorteraamat, mis pani mind tahtma tegelaste peale karjuda. Jaaaaa, kirjanikuna ma tean, et see, et minuga midagi sellist pole juhtunud ei tähenda, et see poleks võimalik. Aga no 12 noort laagris, kus on kaks täiskasvanut ja põgenemine võtab terve igaviku aega? Tean, et see oli loo jätkumiseks oluline, aga tundus kuidagi väga mitteusutav. 

Olen aastaid lastelaagreid juhtinud ja põrguliku suvelaagri juhataja (Diktaatori!) käitumist lugedes mõtlesin, et kui mõttetud olid asjad, mille pärast me lastelaagri kasvatajatega ikka muretsesime. Ja samas tundusid nii ebausutavad 15-aastased noored, keda koheldakse halvasti, kuid kes ikka muudkui tööd rabavad. 

Teisalt oli hästi välja toodud mõte, et kui nina pidevalt telefonis on, siis oledki ühel hetkel kusagil Eestimaa nurgas (või keskel), aga ei tea isegi seda, et mis suunas peaks liikuma, et mingi asustatud kohani jõuda. 

Suhete osa oli väga mööda minnes ja pinnapealselt kirjeldatud, kuid armas, et see olemas oli. 

Nii et selline mõnus lihtne lugemine. See oli minu jaoks selle autori esimene raamat, kuid kindlasti tekkis huvi tulevikus teisigi tema raamatuid lugeda. Kui sisu üle mitte vaielda, siis tema kirjutamisstiil mulle tegelikult meeldis.  

***

Minu uue noorteromaani ,,Mälestusteta suvi" 1.osa viimased raamatud on poodides! 
Telli raamat SIIT!

Olen kirjanik ja kirjastaja Heli Künnapas. Minu sulest on ilmunud rohkem kui 20 raamatut. Sealhulgas südamlik lasteraamat "Karupoeg Lukas tahab saada viiuldajaks" müstiline lasteraamat "Kolme pärna saladus" ning noorteraamatud "Lõpupidu" ja "Ütlemata sõnad".

 Heli Kirjastuse lõin algul vaid enda teoste kirjastamiseks, kuid nüüd ilmuvad minu kaudu ka mitmete teiste kirjanike teosed. Kogu valikuga saad tutvuda mu kirjastuse e-poes siin! 

Kui tahad minu tegemistega kursis olla, siis tule FBs Heli Künnapase loomingu või Heli Kirjastuse sõbraks.

Osaliselt saad mu raamatuid kuulata Heli Kirjastuse youtube´i kanalilt. 

 

Kommentaare ei ole: