kolmapäev, detsember 21, 2022

M. Norman "Viimane paar" (detsember VII)

336 lk

2021, Rahva Raamat

See oli üks humoorikamaid teoseid, mida üle hulga aja olen lugenud. Samal ajal üks tõsiseimal teemal kirjutatud. 

Jessica ja Mitch on osa paaride nelikust, kuhu kuuluvad umbes neljakümnesed inimesed, kes on koos olnud ülikoolist alates. Selle aja sisse on mahtunud erinevad eluetapid, õnnestumised ja ebaõnnestumised, mis on kõik koos läbi tehtud. Nüüd on aga kolm paari neljast lahutanud. Nii hakkavad ka Jessica ja Mitch oma suhtes kahtlema ning mõtlema, kas ja kuidas seda hoida. 

Oluline osa teosest ongi sellel, kuidas hoida paarisuhet olukorras, kus  tundub, et kõik su ümber lahutavad. Kõik kahtlused ja käigud tundusid minu jaoks väga loogilised ja elulised. Kõrvalliinidena on tugevalt näidatud, kuidas lahutatud neljakümnesed oma elu uuesti rajale seavad ning ennast uues olukorras otsivad. Kuna ma hetkel (neljakümnesena!) sama asjaga tegelen, siis võib-olla seetõttu ka kõnetas teema mind väga. Taaskord ka see osa tundus väga loogiline ja usutav. 

Suhete osas on jah käsitletud suht keerulisi ja paljusid inimesi puudutavaid teemasid. See, aga kuidas kõik see esitletud oli, oli väga vaimukas. Naerda turtsuda sai ikka päris palju. See polnud pingutatud ja punnitatud huumor, vaid tõesti eluline ja päriselt naermaajav. Mulle väga meeldis. 

Seega on tegemist samal ajal nii tõsise kui humoorika teosega, mis kindlasti kõnetab neid, kel lahutusega tegemist, aga ilmselt ka neid, kes lahutusest midagi ei tea, ega sellele ei mõtlegi.

 

***

Minu värskeima noorteraamatu saad tellida siit: "Mälestusteta suvi", 2.osa. 
Olen kirjanik ja kirjastaja Heli Künnapas. Minu sulest on ilmunud üle 30 raamatu. Sealhulgas südamlik lasteraamat "Karupoeg Lukas tahab saada viiuldajaks" , müstiline lasteraamat "Kolme pärna saladus" ning noorteraamatud "Lõpupidu" ja "Ütlemata sõnad".
Heli Kirjastuse lõin algul vaid enda teoste kirjastamiseks, kuid nüüd ilmuvad minu kaudu ka mitmete teiste kirjanike teosed. Kogu valikuga saad tutvuda mu kirjastuse e-poes siin! 
Kui tahad minu tegemistega kursis olla, siis tule FBs Heli Künnapase loomingu või Heli Kirjastuse sõbraks.

Osaliselt saad mu raamatuid kuulata Heli Kirjastuse youtube´i kanalilt.

 

Kommentaare ei ole: