neljapäev, juuli 23, 2020

J. K. Rowling ,,Harry Potter ja Azkabani vang" (juuli VIII)

360 lk
2019, Varrak

Jõudsin siis ka nüüd selle raamatu lugemiseni!

Esimesed osad on loetud 13 aastat tagasi. Minu arvamused neist on kirjas siin: ,,Harry Potter ja tarkade kivi" ning ,,Harry Potter ja saladuste kamber".

Sisu pole ilmselt vaja ümber jutustada- kellel raamat loetud, see teab ise, kellel mitte, see alles saab lugeda. Mulle endale oli sisu teada, sest paar aastat tagasi ostsin kõik Potteri DVDd. See tähendab, et oleme paari aasta jooksul lastega need läbi hekseldanud.

Lugemist alustades oligi see häiriv. Mõtlesin kogu aeg, kuidas see stseen filmis välja nägi. Kuna vähemalt pool aastat pole ühtegi filmi näinud, siis samas polnud kõik täpselt meeles, nii et korduvalt mõtlesin, et kas filmis oli teisiti või mitte. Mida lõpu poole, seda rohkem hakkas raamat filmist erinema, nii et see võrdlemine muutus vähemaks.

Ilmselt peaksin nüüd järjest ka järgmised Potteri osad ära lugema, sest Rowling kirjutab ikka väga huvitavalt. Kui sisse elada, siis kaob filmiga võrdlemine ja saab nautima hakata. See oli aga kindlasti raamat, mille puhul mul oli kahju, et olen filmi näinud. Oleks tahtnud rohkem fantaasial lennata lasta. Nüüd film nagu kuidagi piiras.

Potteri lugude ümber on kogu aeg see legend, et töötu pereema hakkas lugusid kohvikus kirjutama ja sai ootamatult edukaks. Tegelikult on ju näha, et lood on väga läbimõeldud ning nende taga on ikka suurem uurimistöö erinevate legendide, müütiliste olendite jms teemal. Esimest korda murdus see müüt minu jaoks eelmisel aastal Rowlingi elulugu lugedes. No aga eks see töötu pereema müüt töötab lihtsalt paremini kui lugu aastatepikkusest pidevast töötamisest.

Füüsilisest raamatust rääkides oli minu jaoks kurb kogemus, et kuna see raamat käis minuga hiljuti Läti reisil kaasas, siis pehmete kaante ümbert kogu kile koorub. Minu arust ei olnud autos isegi tohutult kuum ning muid ekstreemseid tingimusi raamat ei kogenud. Kirjastajana on see hea mõtlemiskoht, et millistele tingimustele peab raamat vastu pidama. Kuna mul oli veel lapsele jõuluks kingitud raamat, siis sellest oli küll kahju.

Lugemiselamus oli aga väga hea. Mõtlemisainet kirjanikuna sain ka palju. Nüüd tuleb järgmist osa hankima minna.

***
Minu uus noorteromaan ,,Mälestusteta suvi" 1.osa nüüd saadaval! Telli raamat SIIT!


Olen kirjanik ja kirjastaja Heli Künnapas. Minu sulest on ilmunud 20 raamatut. Sealhulgas südamlik lasteraamat "Karupoeg Lukas tahab saada viiuldajaks" müstiline lasteraamat "Kolme pärna saladus" ning noorteraamatud "Lõpupidu" ja "Ütlemata sõnad".
 Heli Kirjastuse lõin algul vaid enda teoste kirjastamiseks, kuid nüüd ilmuvad minu kaudu ka mitmete teiste kirjanike teosed. Kogu valikuga saad tutvuda mu kirjastuse e-poes siin! 

Kui tahad minu tegemistega kursis olla, siis tule FBs Heli Künnapase loomingu või Heli Kirjastuse sõbraks.

Osaliselt saad mu raamatuid kuulata Heli Kirjastuse youtube´i kanalilt. 






Kommentaare ei ole: