laupäev, september 30, 2023

M. Wild "Särisev side" (september IX)

256 lk

2021, Pegasus

Alustame kokkuvõttest: ma olen seda kõike juba lugenud! 

See oligi tegelikult kogu tunne, mis mind lugemise käigus valdas. Mul oli igav, sest oli aimata, mis edasi saab. 

Korra tundus, et autor on äkki päris vana. Guugeldasin. Minuga täpselt ühevanune. Mõtlesin siis korra, et äkki ma olen ka hoopis vana ... aga no raamat sellest põnevamaks ei läinud. 

Haarasin selle raamatukogust oma "lapsed-lähevad-nädalavahetuseks-ära" projekti raames suht nii, et kogusin lihtsalt raamatuid sülle. Seega alles enne lugemist vaatasin, et kaanel ka kiri "Erootiline romaan". No midagi väga erilist, ega liiga palju selles osas seal küll ei olnud. Kindlasti ka mitte midagi uudset. 

Ehk siis üsna tavapärane lugu, mille kokkuvõte on, et mees on rikas ja naine alustab oma karjääri ülesehitamisega, aga mees on domineeriv ja tal on võimalusi naise eest kõik ära korraldada ja seda ta teebki ja naine püüab ikkagi iseseisev olla ning sellest tulevad muudkui tülid, aga lõpuks ikkagi naine laseb enda eest asjad ära teha, mõlemal on minevikust pärit traumad, mis varjuna kaasas käivad ja üllatavas kohas välja ilmuvad ja ... jne ... jne. 

Veidi uudsem oli tehnoloogiaettevõtte ülesehitamise teema ning selleks investeeringute otsimine. See oli ka see, mis raamatu tutvustust lugedes silma jäi. Seda teemat oli aga käsitletud vähe ning minu jaoks käis mees ka sellest teemast üle nii, et naisettevõtlust toetava või julgustavana see ei mõjunud. 

Tegemist on selle sarja esimese raamatuga, seega on mõistetav, et mitmed teemad jäid poolikuks. Vähemalt eeldan, et neid arutatakse järgmistes teostes edasi. Minust jäävad need küll lugemata ning tegelikult on veidi kahju ka sellele raamatule kasutatud ajast. Samas on aga ka hea meel, et lugesin, sest minu jaoks on oluline õppida ka seda, mida mitte kirjutada. Võin siin ju vinguda, aga samal ajal tean, et iga jagatud kriitika puhul seisab minu pea kohal küsimus, et "kas sa ise oskad paremini teha?" 

***

Minu uue raamatu saad tellida siit: 

Minu värskeima noorteraamatu saad tellida siit: "Mälestusteta suvi", 2.osa. 
Olen kirjanik ja kirjastaja Heli Künnapas. Minu sulest on ilmunud üle 30 raamatu. Sealhulgas südamlik lasteraamat "Karupoeg Lukas tahab saada viiuldajaks" , müstiline lasteraamat "Kolme pärna saladus" ning noorteraamatud "Lõpupidu" ja "Ütlemata sõnad".
Heli Kirjastuse lõin algul vaid enda teoste kirjastamiseks, kuid nüüd ilmuvad minu kaudu ka mitmete teiste kirjanike teosed. Kogu valikuga saad tutvuda mu kirjastuse e-poes siin! 

Kui tahad minu tegemistega kursis olla, siis tule FBs Heli Künnapase loomingu või Heli Kirjastuse sõbraks.

Osaliselt saad mu raamatuid kuulata Heli Kirjastuse youtube´i kanalilt.

Kommentaare ei ole: